Util in bucatarie. Afla toate avantajele cutitelor ceramice!

29

Iti place sa faci mancare si ai in bucatarie cele mai bune ustensile pentru ca preparatele tale sa iasa ca la carte? Ia in calcul si cutitele ceramice. Iata cele 5 avantaje ale acestora!

Asa scapi de ascutirea cutitelor

Cutitele ceramice de buna calitate (adica cele abricate din dioxid de zirconiu) nu trebuie ascutite asa de des precum cele de inox, pentru ca materialul aferent este de mai dur decat orice metal care se foloseste, de obicei, la confectionarea ustensilelor de bucatarie. Totusi, daca taisul acestuia se deterioreaza dupa o perioada mare de timp, atunci foloseste pentru reuniformizare lamei doar solutia/ascutitorul electric indicat de producator. De regula, producatorul comercializeaza setul de cutite ceramice la pachet cu astfel de solutii.

Cutitele ceramice nu oxideaza

Daca pana acum ai avut in sertar doar cutite mai putin calitative, cu lame metalice, atunci trebuie sa stii ca cele cu lame ceramice sunt ferite de uzura: nu ruginesc, nu se pateaza in contact cu alimentele pe care le tai si sunt antiaderente. De asemenea, fructele si legumele mai acide nu isi schimba gustul in prezenta lamei ceramice pentru ca aceasta nu oxideaza.

Se intretin foarte usor

Cutitele ceramice se intretin usor prin simpla spalare in jetul de apa si utilizarea unei solutii de curatare pentru vase. Ai grija, totusi, evita sa pui cutitele ceramice in masina de spalat vase, deoarece exista riscul ca acestea sa se ciobeasca si sa-si piarda taisul. In plus, manerul poate slabi, mai ales daca acesta este confectionat din lemn.

Ceramica neagra asigura si mai multa rezistenta

Daca esti atras mai mult de ceramica neagra (pentru ca arata mai bine decat cea alba), ei bine, atunci vei fi bucuros sa afli ca aceasta asigura o densitate mult mai ridicata decat cea de culoare alba. Si iata cum, te bucuri de si mai multa rezistenta. Cutitul ceramic in cauza poate taia aproape orice aliment, cu singura conditie  sa nu fie foarte, foarte dur (sa nu prezinte bucati dure de metal sau plastic).

 

Comentarii