Ti-e pofta de ceva bun? Prepara o tarta delicioasa de caise!

25 July 2017 // Categoria:

Ce poate fi mai delicios decat un desert aromat cu fructe de sezon? Caisele au un gust minunat si se combina perfect in retetele de tarte cu aluat fraged. Iata o reteta simpla pentru un dulce delicios potrivit in orice moment al zilei.

Pentru aluat:

175 g faina
1 varf de cutit cu sare
100 g unt
3 galbenusuri
3 linguri apa minerala

Pentru umplutura:

300 g caise
4-5 linguri zahar
zahar pudra
100 g stafide (optional)
200 g alune de padure zdrobite grosier (optional)
150 g fulgi de ovaz (optional)

Cum sa prepari:

Pentru aluat, amesteci faina intr-un vas cu un praf de sare, apoi pui untul taiat bucati. Faci o adancitura in centru, adaugi un galbenus, torni apa si framanti un aluat omogen, pe care il pui la rece 30 de minute. Speli si scoti samburii caiselor. Le scurgi bine de apa si le amesteci intr-un castron cu zaharul.

Scoti coca de la rece, intinzi aluatul intr-o tava rotunda, imbraci si peretii pana la jumatate, intepi cu furculita si il coci in cuptorul preincalzit 10 minute.

Apoi il scoti si-l lasi la racit putin. Pui caisele amestecate cu zaharul in tava si introduci din nou in cuptor pentru 15 minute.

Daca doresti, servesti tarta rece presarata cu fulgi de ovaz, alune de padure zdrobite grosier, stafide si zahar pudra.

 

Lasa adresa de email aici si afla primul ce noutati mai pregateste Andra!
ULTIMELE ARTICOLE

Pe Facebook

Reclama
ANDRA pe Instagram
LOAD MORE