#Studiu. O tinuta frumoasa te face mai respectata?

37

Omul face haina, nu haina pe om, spune o veche maxima. Intr-o anumita masura asa este, insa psihologii spun sa adevarul e undeva la mijloc. Realitatea este cea care contrazice aforismul in cauza.

Specialistii sunt de parere ca o persoana poate deveni mai respectata daca acorda mai multa atentie felului in care arata. O importanta foarte mare o joaca si tinuta din dotare. Mai exact, un outfit stylish care sa te avantajeze si care sa te faca mai slabuta iti asigura succesul, sunt de parere cercetatorii din Marea Britanie.
shutterstock_512242420

Un studiu publicat de editia online a ziarului britanic „The Daily Mail“ releva ca femeile cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani pun mult pret pe felul in care arata partenerele lor de discutie. Astfel, credibilitatea si dorinta de comunicare scad daca acestea sunt mai plinute si nu acorda prea multa importanta felului in care se imbraca si se ingrijesc.

Mai exact, 54% dintre femeile care au participat la studiu au recunoscut ca la prima intalnire analizeaza dimensiunile corpului si tinuta, si 45% dintre femei observa felul in care amicele lor sunt machiate (atentie la culorile mult prea stridente, nici acestea nu dau bine).

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 2.000 de femei si a scos la iveala faptul ca patru din zece femei se uita la vestimentatia celeilalte (la fel, credibilitatea scade daca fusta este prea scurta si mult prea mulata sau daca pantofii sunt murdari) si la felul in care sunt ingrijite unghiile, dintii si buzele.

Comentarii