Studiu. Barbatii au in gene tendinta de a insela. Iata explicatia!

81

Infidelitatea se mosteneste, cel putin, asa sustin oamenii de stiinta. Posibilitatea ca un barbat sa-si insele consoarta este mai mare daca tatal acestuia a fost nestatornic in relatia de cuplu. Pe de alta parte, femeile sunt putin afectatate de antecedentele din familie intervenite in cazul mamei. Studiu mai releva ca barbatii si femeile inseala din diverse motive: barbatii pentru ca vor aventura si diversitate (toate acestea sunt dictate de avalansa hormonilor masculini), femeile pentru ca sunt prea putin satisfacute de partenerul lor.

Revenind la infidelitatea masculina, tatii aventurieri, care au preferat sa-si traiasca viata la maximum in adolescenta, bucurandu-se de mai multe partenere in acelasi timp, pot transmite fiilor o parte din istoria metehnelor din tinerete: „Motivul pentru care acestia comit infidelitatea nu are nicio legatura cu faptul ca sunt nemultumiti de partenera, ci pentru simplul fapt ca-ti doresc mai mult sex, deci mai multe partenere. Firile lor lipsite de inhibitii, dar pline de dorinte si de curiozitati le pot da ceva batai de cap partenerelor. Norocul consoartelor vine totusi si din faptul ca acest tip de parteneri isi dau usor in petic si „calitatile” lui ies rapid la iveala, fara a fi nevoie sa se sudeze o relatie de lunga durata”, spune unul dintre cercetatori.

In ciuda lor, femeile sunt considerate mai loiale, responsabile si comunicative atunci cand vine vorba despre o relatie. Coordonatorul studiului, Jan Havlicek, din cadrul Universitatii Karlova din Praga a afirmat ca femeile sunt mai putin predispuse sa-si mosteneasca genetic mamele infidele.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 86 de cupluri. Intrebarile cercetatorilor au vizat teme precum viata sexuala, infidelitatea si relatia parintilor.

 

Comentarii