STUDIU. Afla cum actioneaza ciresele impotriva cancerului de san

4

Indiferent ca le consumi ca atare, in salate de fructe sau sub forma de smoothies, ciresele sunt vitaminizante si energizante! Mai mult de atat, studiile releva faptul ca acestea ajuta la preventia cancerului de san.

Persoanele care mananca 100 g de cirese pe zi sunt mai protejate de riscul cancerului de san, afirma oamenii de stiinta americani de la Universitatea „Marshall” din Virginia de Vest.

Cercetatorii au realizat testele pe cobai programati genetic sa se imbolnaveasca si sa dezvolte tumori canceroase. Intr-o prima faza, cobaii care au consumat zilnic cirese au prezentat un risc de doua ori mai scazut de cancer, in comparatie cu cei care nu au consumat deloc (tumorile s-au micsorat).

„Consumul regulat de cirese modifica activitatea unor gene responsabile de cancerul de san atat la cobai, cat si la oameni. In cirese se gasesc substante (antioxidanti puternici) care, pe de o parte, impiedica formarea tumorilor, iar pe de alta parte, le incetineste cresterea”, afirma Elaine Hardman, coordonatorul studiului.

 

Comentarii