Simfonia 40 a lui Mozart scade tensiunea arteriala + AUDIO

7 November 2016 // Categoria:

Muzica lui Mozart are mai multe efecte benefice asupra inimii, scazand tensiunea arteriala, decat hiturile formatiei ABBA, indica rezultatele unui studiu efectuat recent in Germania.

Insa nici efectele muzicii formatiei suedeze nu sunt de neglijat, pentru ca versurile melodiilor celor patru stimuleaza creierul.

Potrivit studiului publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Germane, muzica lui Mozart si Strauss scade semnificativ tensiunea arteriala si pulsul. Simfonia 40 a lui Mozart si compozitiile lui Strauss actioneaza ca un remediu pentru inima.

Muzica ambilor compozitori scade tensiunea arteriala sistolica cu 4,7 mmHg si 3,7 mmHg si respectiv pe cea diastolica cu 2,1 şi 2,9. Melodiile trupei suedeze au fost oarecum ineficiente in aceasta privinta. Expertii, citati de EuropaFM, explica de ce muzica lui Mozart are efecte atat de benefice.

Ea functioneaza relaxant datorita periodicitatii sale saturate – compozitiile repetă aceleasi motive, la intervale regulate.

Operele lui Strauss au acelasi efect, deoarece se bazeaza pe structuri simple, convingatoare si forme fara disonante.

Autorii studiului cred ca ABBA nu a avut acelasi succes in ceea ce priveste efectele pozitive asupra inimii, deoarece utilizeaza cuvinte in piesele lor, iar acestea stimuleaza creierul, in loc sa calmeze inima.

Indiferent insa de piesa aleasa, oamenii de stiinta cad de acord asupra aceluiasi lucru: muzica, mai ales cea indiana, este benefica pentru organism, in general, deoarece ajuta la secretia de endorfine, care accelereaza procesul de vindecare.

 

Lasa adresa de email aici si afla primul ce noutati mai pregateste Andra!
ULTIMELE ARTICOLE

Pe Facebook

Reclama
ANDRA pe Instagram
LOAD MORE