Sfaturi de la Nail Expertul Andrei: ingrijire rapida pentru vacanta

38

Bucura-te de vacanta si de frumusetea manichiurii tale, apeland la cele mai bune sfaturi de stilizare si ingrijire a unghiilor. Nail Expertul Andrei, Mari Mosor iti ofera si de aceasta data recomadarile ei speciale.

„In perioada vacantei trebuie sa ne concentram pe rezistenta manichiurii. Soarele, apa pot influenta rezistenta culorilor”, spune Nail Expertul Andrei, Mari Mosor. „De aceea, este important sa ne orientam catre lacurile de unghii cu pigmenti rezistenti si texturi care ofera elasticitate unghiei, impedicand ciobirea lacului. Top coat-ul joaca un rol important aici.”

Dar nu trebuie ignorata nici partea de ingrijire, spune Nail Expertul, Mari Mosor. „Cel mai important este sa mentii unghiile hidratate. La fel si cuticulele. Cu cat le ingrijim mai mult cu creme sau uleiuri naturale intensiv nutritive si hidratante, cu atat impiedici deteriorarea unghiilor si cresterea excesiva a cuticulelor. Sunt de parere ca, trebuie folosit in fiecare seara un ulei natural (cel de argan sau de miglade dau rezultate foarte bune). Dupa aplicarea lui, este important sa folosesti un betisor cu ajutorul caruia sa-ti impingi usor cuticulele, fara sa le agresezi. Cu cat le vei taia sau ajusta cu mai mult, cu atat unghiile se vor deterioara. Asa apar si denivelarile de la baza unghiilor.  De aceea, evident, din motive estetice, eu intervin cat mai putin asupra lor.”
shutterstock_286249097Apoi, aplicarea unui top coat la doua zile creste rezistenta manichiurii si reintensifica nuanta initiala a lacului de unghii. Acesta trebuie aplicat imediat dupa ce am dat cu oja pentru ca ajuta la uscare si la pastrarea texturii intacte a lacului.
shutterstock_302160740„Recomand, de asemenea, sa se foloseasca lacuri de unghii de calitate. O oja de buna o recunosti dupa pigmentul puternic. Un alt indiciu tine si de modul in care aceasta se repartizeaza pe unghie. In lac bun se apoate aplica intr-un singur strat si se intinde intotdeauna uniform. Uscarea este rapida, completa, fara imperfectiuni (aparitia bulelor sau a semnelor lasate in urma aplicatorului sunt inexistente). Spre deosebire de oja, lacurile glossy de vara  au o textura mai fluida si se pot aplica in mai multe straturi tocmai pentru ca particulele stralucitoare sa se poata aseza pe unghie cat mai usor.”
shutterstock_190735949
shutterstock_435622651

Comentarii