Reguli de ingrijire corecta a tenului pe timp de vara. Tu intrebi, specialistul raspunde!

46

Vara, din cauza factorilor climatici, nevoile tenului tau se schimba. De aceea, ingrijirea lui joaca un rol decisiv si este infinit mai importanta decat „mascarea” lui cu ajutorul produselor de machiaj. Despre toate acestea am stat de vorba cu medicul specialist in dermatovenerologie, Dr. Dana Popoiu. Iata cum sa-ti ingrijesti corect pielea in sezonul estival!

Expunerea indelungata la soare poate cauza imbatranirea tenului?

Doi factori important sunt responsabili de imbatranirea pielii: elementul genetic si expunerea la ultraviolete, sau fotoimbatranirea. Exista studii care spun ca folosirea zilnica a protectiei solare reduce cu peste 25% efectele de imbatranire produse de radiatiile ultraviolete. Efectuat pe 900 de tineri si adulti de varsta mijlocie, un recent studiu in dermatologie a aratat ca persoanele care au folosit aproape zilnic crema de protectie solara nu prezentau niciun semn detectabil al imbatranirii tenului dupa 4 ani si jumatate.

Pe timp de vara, insa, cand soarele este foarte puternic, tenul are nevoie pe langa protectie, de o ingrijire complexa.

Care sunt pasii unei ingrijiri complexe?

Vara, tenul are nevoie de curatare prin exfolierea celulelor moarte de la suprafata pielii, hidratare profunda din interior spre exterior prin alimente care hidrateaza (fructe si legume proaspete, apa), si din exterior spre interior prin creme aplicate dimineata si seara, adecvate varstei si tipologiei tenului (tenul uscat are nevoie de o crema semigrasa, tenul gras de o crema pe baza de apa). Cremele grase de care aveam nevoie in sezonul rece sunt inlocuite acum cu produse hidratante, ce contin apa termala, si agenti care impiedica pierderea apei din tesuturi.

Zona din jurul ochilor este mai expusa?

Una dintre primele zone care arata semne de imbatranire este pielea din jurul ochilor. De aceea, mai ales vara, aceasta zona are nevoie de mai multa hidratare decat restul corpului. Ochelarii de soare ajuta foarte mult, protejeaza atat ochii, cat zi zona sensibila din jurul lor.

Cat ajuta crema cu protectie solara?

Foarte, foarte mult! Studiile spun ca daca stai la soare, crema de protectie trebuie reaplicata o data la 2-3 ore. Pentru evitarea efectelor adverse ale soarelui, este bine sa se aplice zilnic crema de protectie. Crema se aplica cu jumatate de ora inainte de expunerea la soare, in cantitate suficienta si intr-un strat uniform. La fel de importanta este si aplicarea pe ten a unei creme after-sun.

Haine de protectie si palarie de soare

Specialistii recomanda evitarea razelor UV intre orele 10-16. Daca totusi trebuie sa iesiti din casa, nu uitati niciodata de palarie si alegeti haine usoare din material naturale!

Proceduri moderne, rezultate exceptionale

Tehnologia moderna ofera metode prin care se poate reintineri sau schimba aspectul pielii. Este vorba despre microdermabaraziune, peelinguri chimice sau cu laser sau alte terapii care folosesc exclusive substante din corp, cum ar fi terapia PRP.

Info: Doar un specialist este in masura sa te sfatuiasca cu privire la procedurile la care ai putea sa iti supui tenul sau pielea in general.

Comentarii