Profesoara de engleza are talent la Pilates. Cum s-a vindecat singura si cum ii ajuta si pe altii

105

“Am practicat Pilates in fiecare zi si m-am vindecat singura de hernie de disc”. Asa isi incepe povestea Roxana Ivanescu, o roscata care zambeste tot timpul si, chiar si doar prin felul de a sta pe scaun, iti da senzatia ca stie ceva ce noi, majoritatea, nu stim. Sa stam drepti, la propriu si la figurat.

A terminat Facultatea de Limbi Straine si chiar a predat engleza in scoala. Desi pare facuta pentru a fi instructor de Pilates, spune ca i-a placut si sa fie profesoara. Probabil explicatia este ca cele doua activitati au in comun predarea, iar asta i se potriveste ca o manusa. Doi ani a fost profesoara, apoi a lucrat 8 ani si intr-o multinationala.

“Dupa ce am devenit mama, perceptia mea despre viata si prioritati s-a schimbat. Nu puteam sa ma mai vizualizez muncind in fata unui calculator, stand pe scaun 8-10 ore pe zi, in sedinte in incaperi fara ferestre. Erau zile cand nici nu stiam daca e soare sau ploua afara. Apoi sa ajung seara tarziu acasa, dupa ce am mai petrecut o ora sau doua in trafic, obosita, stoarsa de energie si vitalitate pentru a putea petrece timp cu copilul meu. Apoi, ca sa imi fie si mai clara nevoia unei schimbari, Universul „mi-a dat” o hernie de disc cervicala, in urma careia trebuia sa ma operez.“

Roxana este o luptatoare si cum era deja pasionata de Pilates si-a dat seama ca intai trebuie sa incerce sa isi rezolve singura problema. A refuzat operatia si si-a indreptat toata energia spre gasirea unei solutii. “Dupa demisia din corporatie, am plecat la Munchen, in Germania, unde am urmat cursurile scolii internationale de Pilates: BASI Pilates (Body Arts and Science International din Statele Unite). Dupa cei doi ani de studii la Munchen (Matwork and Pilates Equipments), au urmat multe specializari, cum ar fi Pilates For Injuries and Pathologies sau Pilates for Pregnancy.” Asa a scapat de dureri si a inceput sa ii ajute pe altii intr-un studio deschis in centru. Oamenii ii calca pragul dupa ce ajung la medic cu o problema, cu dureri de obicei, dar si pentru ca cineva deja le-a spus cum le-a schimbat viata.

Pilatesul alungeste musculatura si corecteaza postura. Forma corpului, a musculaturii alungite, combinata cu o postura corecta duc la o aparitie generala mai frumoasa si sanatoasa. In 10 sesiuni incepi sa simti diferenta in corpul tau, in 20 de sesiuni o vezi in oglinda si in 30 de sesiuni, o vor observa si ceilalti. ” Asa vorbeste Roxana despre sportul pe care l-a ales si care nu iti modeleaza doar corpul, ci te ajuta daca ai anumite probleme de sanatate: hernii de disc, discopatii, scolioza, probleme cu articulatiile.

La Roxana se practica si TRE, o serie inovatoare de exercitii ce sustine corpul la un nivel muscular profund, in eliberarea tiparelor de stress, tensiune si trauma. Cu alte cuvinte, exercitii gandite sa iti elibereze corpul de acele tensiuni mentale pe care le resimtim ca “ma apasa ceva pe piept” sau “ma doare capul” sau “nu pot sa dorm”.

Carti pe care le recomanda:
Liz Koch “Core Awareness”
Lise Bourbeau: “Asculta-ti corpul”, “Cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine si cum sa le vindecam”.

Comentarii