Povestea blogului “Si blondele gandesc”: cand dentistul isi urmeaza pasiunea pentru scris

84

Se spune ca in fiecare zi trebuie sa faci ceva care te sperie. Ca sa te imbogatesti spiritual, sa iti testezi limitele. Cum o fi sa faci o facultate cu gandul ca poate o sa-ti placa in viitor? Si apoi sa te muti din tara ca sa fii mai aproape de iubitul tau, fara o garantie ca relatia va merge? Si cum ar fi sa te intorci in Romania cand te-ai adaptat deja grozav in strainatate? La numai 30 de ani, bloggerita Miruna Ioani s-a aruncat in gol de multe ori si de fiecare data a cazut in picioare.

Desi scrie pe blogul siblondelegandesc.ro de parca s-ar fi nascut pentru asta, ea de fapt are alta profesie: este medic dentist. “Am ales stomatologia fiindca mi-am dat seama ca e bine sa stii sa faci ceva cu mainile, sa vii in intampinarea unei nevoi care va fi inca multa vreme pe piata. Nu am ales facultatea dintr-o pasiune nebuna, ci dintr-un realism atipic varstei respective. Am inceput sa-mi iubesc profesia abia cativa ani mai tarziu, cand am inceput sa o si practic.”

Pe blogul ei se gasesc si sfaturi despre ingrijirea dintilor, semn ca se mai gandeste la pacientii ei, ba chiar si cand doarme. “Da, imi doresc asta si visez noaptea”, ne-a spus ea.

Pana atunci, scrie si isi ingrijeste baietelul care are acum 9 luni. De dragul lui a parasit Anglia, unde a stat timp de 5 ani, un loc in care ea si sotul ei, medic si el, se simteau foarte bine. A emigrat din dragoste pentru iubitul ei, aflat la studii acolo, si s-au intors impreuna dupa 5 ani, tot din dragoste: ca sa fie mai aproape de parintii ei, iar fiul lor, de bunici.

“Este minunat sa fiu la o aruncatura de bat de acasa, sa ma pot urca in masina si sa ajung la mama la o cafea, e minunat sa comunic in limba in care simt, e grozav ca acum imi astept o prietena draga la o portie de papanasi deliciosi, toate astea sunt grozave. Dar nu sunt numai astea. E greu fiindca un drum de la Bucuresti la Sibiu mi-a luat si 9 ore, soselele sunt un pericol public, oamenii pot fi uneori agresivi prin felul in care se misca si se comporta, nu exista rampe pentru carucioare, la metrou lifturile sunt o bataie de joc. Insa, deocamdata, lista plusurilor e mai lunga decat cea a minusurilor.”

O carte pe care o recomanda:

“Inteligenta materiei –  Dumitru Constantin Dulcan, a se citi cu inima, nu cu mintea, a se citi fara preconceptii, cred ca ar fi prima carte pe care un om ar fi bine sa o citeasca, inainte chiar de abecedar, daca ar fi posibil.”

O destinatie de vacanta pe care o recomanda:

“Noua cel mai mult ne-a placut in Cancun pana acum, a fost o vacanta cu mancare delicioasa, cu plaja minunata si cu distractie pe cinste. Am vizitat multe parcuri, ne-am dat in tiroliene, am condus jeep-uri prin padure, a fost cu tot ce trebuie. “

O gasiti pe Miruna pe blogul ei, siblondelegandesc.ro, unde scrie din 2007: “Despre tara mea si tara Reginei, despre viata mea de medic, iubita, sotie si mama, despre ce-mi place si ce ma enerveaza.”

Comentarii