Mituri despre mutatul impreuna inaintea casatoriei

28 December 2016 // Categoria:

Mit: E important sa locuiesti impreuna o vreme, ca sa vezi daca te potrivesti.

Adevar: Casnicia nu se alege dupa incheierea cu bio a unui test. Nu e ca la prajituri, gusti si alegi ce iti place. In cazul unei casatorii, alegi un om langa care sa iti petreci restul vietii. Acel om se poate schimba in timp, insa sunt lucruri care raman la fel. Principiile si caracterul omului raman. Acestea sunt importante de descoperit.

Plus, adesea, cei care se muta doar impreuna continua sa isi tina banii in conturi separate si nu sa ii puna la comun, cum ar face cuplurile casatorite. Plus ca atitudinea de „ne putem desparti oricand” nu

Mit: Daca locuim impreuna inainte de casatorie, ne vom intelege mai bine ulterior.

Adevar: Rata de divort a cuplurilor care au locuit impreuna inainte de casatorie este cu 50% mai ridicata decat a celor care s-au mutat impreuna dupa casatorie. Asta nu inseamna sa iti pui pirostriile dupa a treia intalnire, insa doboara, cu siguranta, un mit. Garantii nu exista in nici unul dintre cazuri.

Mit: Banii pusi la comun ne ajuta sa ne cunoastem mai bine.

Adevar: Multe certuri se trag de la bani. E mult mai simplu de gestionat situatia financiara atunci cand esti pe cont propriu, decat atunci cand lucrurile sunt de impartit. Conflictele apar cu usurinta de la cine e responsabil pentru factura de curent, cine pentru factura de gaz, cine nu a platit internetul de a ajuns sa ni-l taie.

Mit: Sexul dupa casatorie este o amintire.

Adevar: Se pare ca tot studiile arata ca nivelul de satisfactie al indivizilor aflati in relatii de casatorie este mai ridicat decat al celor care stau in concubinaj. Iata deci. Plus ca infidelitatea creste in randul celor necasatoriti, sa fie asta un motiv?

Mit: Casatoria e doar o hartie.

Adevar: Casatoria este mai multe decat un contract semnat in fata unui oficial, reprezentant al statului. Adevaratul contract se incheie cu persoana pe care o numesti partener. Plus ca, in realitate, nimic nu se incheie, ci multe lucruri abia acolo incep.

Lasa adresa de email aici si afla primul ce noutati mai pregateste Andra!
ULTIMELE ARTICOLE

Pe Facebook

Reclama
ANDRA pe Instagram
LOAD MORE