Idei de amenajare in stil marin pentru casa ta

56

Adori marea si ai vrea sa pastrezi atmosfera de vacanta tot timpul anului? Iata cateva idei decorative in stil mediteranean pentru casa ta.

Opteaza pentru nuantele de albastru

shutterstock_397731925
Nimic nu schimba mai mult aspectul interior al casei decat nuanta peretilor. Cele marine sunt in voga! In plus, creeaza impresia de spatiu larg si aerisit. Pe piata exista deja o paleta larga de vopsele lavabile, care acopera uniform suprafetele. Asorteza culoarea peretilor cu elemente decorative precum: pernute pentru canapea, covorase in forma de stea sau figurine de insipratie marina.

Lumanarile dau o doza de romantism spatiilor

shutterstock_394131550

Puse pe masa sau pe etajerele bibliotecii, lumanarile dau un aer romantic spatiilor. Le poti aseza pe o parfurie transparenta si le poti aprinde seara pentru a crea o lumina ambientala, fie le poti tine ca atare. De jur imprejur le poti orna cu scoici. Daca vrei sa lasi lumanarile sa arda nesupravegheate opteaza pentru cele cu led (functioneaza non-stop cu baterii) sau pentru cele care se incarca la lumina soarelui.
shutterstock_511221676

Mobilierul din texturi naturale, de mare efect!

shutterstock_472813825

Chiar daca mobilierul din ratan  sau bambus e specific teraselor sau verandelor spatioase, il poti folosi cu gratie si la reamenajarea camerei de zi. Ofera, fara doar si poate, un aer mediteranean casei tale. Husele si pernutele de pe scaune pot fi schimbate cu usurinta (alege-le pe cele cu printuri sau pe cele uni). In plus, mobila de bambus sau rata este rezistenta, usoara (o poti muta mai usor) si nu ocupa foarte mult spatiu. Si inca ceva! Covorasul si draperia in nuante marine “imbraca” spatiile.
shutterstock_635691056

shutterstock_551023171

Obiecte decorative in stil nautic

shutterstock_507990454
Daca vrei sa fii mereu cu gandul la peisajul marin achizitioneaza-ti un tablou cu asfintitul soarelui, o corabie in miniatura sau o oglinda in forma de timona, cu aspect marinaresc. Plaseaz-o pe un perete liber si nu mai aseza nimic langa aceasta (in acest fel, decoratiunea va iesi, cu siguranta, in evidenta). Evita kitch-urile si nu incarca suprafetele peretilor cu prea multe elemente decorative. Dau un aer dezordonat camerei.

 

Comentarii