Esti insarcinata? Iata 3 perne pentru un somn odihnitor!

37

Somnul este foarte important pentru noi toti! Mai ales pentru o gravida. In lipsa lui, organismul nu poate sustine corect organismul, iar fatul nu se poate dezvolta armonios. Studiile demostreaza ca  femeile care se odihnesc mai putin de 5-6 ore pe noapte in ultima luna a sarcinii prezinta un risc mai crescut de a fi expuse unei cezariene sau de a avea parte de o perioada mai mare de travaliu in comparatie cu femeile care dorm in jur de 8 ore. Iata un motiv in plus sa dormi cat poti de bine si de mult.

Asigura-ti un loc cat mai linistit atunci cand vrei sa te odihnesti si ia in calcul pernele de calitate. Acestea iti asigura un somn adanc si sanatos.

Opteaza pentru modele ortopedice
shutterstock_408453808

Daca ai probleme cu coloana si ti se intampla sa te trezesti cu gatul intepenit, poti incerca perna ortopedica. Medicii o recomanda cu incredere, deoarece ofera o sustinere corecta a coloanei, a capului si a gatului.

Ce spui de perna in forma de semiluna?
shutterstock_570726196

Aceasta perna iti este cat se poate de utila atat in perioada de sarcina, cat si dupa, pentru alaptare. De obicei este fabricata dintr-un material care ia forma corpului, asigurand confort si o buna circulatie a sangelui.

Daca dormi insotita…
shutterstock_566449288

Sotul sforaie si te trezeste din aceasta cauza de mai multe ori pe noapte? In acest caz, vei avea nevoie de o perna realizata dinr-un material spongios (menit sa tina coloana dreapta), cu un buzunar gonflabil care-l va obliga sa se intoarca intr-o parte ori de cate ori e cu fata in sus si sforaie. Si cele cu senzori sunt la fel de eficiente. Acestea detecteaza sforaitul si transmite vibratii cand „vinovatul” strica linistea gravidei 🙂

 

Comentarii