De la concubinaj la casatorie, cel mai greu pas de facut

128

Multi se tem de singuratate, multi fug de ea si ajung la diverse intalniri. Dupa vreo cateva filme si mese la restaurant, dupa ce-ti plimbi impreuna catelul prin parc si vezi ca nu musca pe nimeni atunci cand te vede mana-n mana cu altcineva decat lesa lui personala, parca esti tentat sa faci urmatorul pas: mutatul impreuna.

De ce sa platiti doua chirii si doua facturi la curent electric, de ce sa ai doua periute de dinti, in doua bai diferite, cand oricum doar pe una o folosesti? Atunci, mutatul impreuna este un pas firesc dupa primele intalniri, e ca o sansa pe care o acorzi relatiei, sa vezi cum te intelegi. Te muti impreuna cu gandul de a vedea daca o sa fie mai bine daca merita sa investesti sentimente in acea relatie.

Insa, dupa o vreme ajungi sa iti dai seama ca e bine si asa, ajungi sa te intrebi ce ar fi diferit daca ai semna o hartie si cu ce te-ar imbogati asta seara, cand te bagi sub plapuma ta. Atunci cand aceste ganduri sunt exprimate si discutate in cuplu, sansa de a rezista impreuna e foarte mare. Insa, de multe ori, ea incepe sa caute rochii de mireasa si sa astepte inel, in timp ce el viseaza la escapade cu baietii. El poate isi doreste in secret un copil, in timp ce ea viseaza calatorii indepartate.

Cu cat trece mai mult timp de la mutatul impreuna pana la urmatorul pas, cu atat va fi mai greu de facut. Fiindca exista niste motive tacite pentru care lucrurile nu se intampla, unul dintre cei doi sau chiar ambii asteptand altceva mai bun.

Comentarii