De ce e bine sa-ti duci patrupedul la tuns in perioada estivala?

33

Este foarte interesant felul in care cateii se protejeaza singuri atat de temperaturile scazute, cat si de caldura. Stapanii observa ca animalele isi adapteaza blana la sezonul rece, in timp ce vara trec prin perioada de naparlire, neplacuta pentru ca inseamna curatenie des in casa. Aceasta regenerare fireasca a blanitei animalelor ii ajuta sa isi mentina in orice sezon temperatura optima a corpului.

Desigur, cateii cu fir mediu si lung pot fi ajutati, in perioada calda a anului, prin tuns, operatiune care le este benefica din mai multe motive:

  • Ii racoreste;
  • le ajuta pielea sa respire;
  • ii scapa de caltii care se formeaza in timpul iernii si sub care – atentie! – se pot forma eczeme.

Nu trebuie sa va speriati, parul catelului va creste la loc pana vine iarna, animalutul avand pregatit „cojocelul natural” atunci cand temperaturile incep sa scada.

Este ideal sa va obisnuiti catelul, de mic, cu tunsul. La maturitate este foarte posibil ca animalul se sa sperie atat de zgomotul masinii de tuns cat si de presiunea dusului sau mai ales de uscator.

Nu trebuie sa uitati ca la o zi dupa spalare si toaletare trebuie efectuata deparazitarea externa a catelului,

Preturile unei operatiuni de tuns  si spalare variaza in functie de talia catelului, intre 70 si 150 de lei, la cabinetele specializate. Desigur, exista si varianta in care puteti chema acasa „coaforul veterinar mobil”, insa preturile vor fi mai piperate, deplasarea la domiciliul clientului fiind taxata in consecinta.

Comentarii