Cum sa prepari cel mai bun frangipane cu cirese

9 May 2017 // Categoria:

Frangipane este o tarta pufoasa si delicioasa cu specific italian care se prepara, de regula, cu pudra sau esenta de migdale si fructe aromate de sezon. De data aceasta, opteaza pentru cirese! Le poti lua in calcul si pe cele inghetate sau cele din compot. De asemenea, poti inlocui ciresele cu capsuni, piersici, fructe de padure sau coacaze.

Ce ai nevoie:

Pentru crusta

175 g faina
2 g sare
100 g zahar
1 galbenus
110 g unt moale
15 ml smantana dulce

Pentru frangipane

115 g unt moale
90 g miere
2 oua
60 g smantana dulce
esenta de migdale
350 g cirese fara samburi
100 g pudra de migdale

Cum prepari

Pentru crusta, bati untul cu zaharul timp de 5 minute si incorporezi galbenusul. Adaugi faina si sarea. Amesteci pana cand se incorporeaza faina, apoi adaugi smantana dulce si faci o bila de aluat.

Aplatizezi usor, pui intr-o folie de plastic si refrigerezi 1-2 ore. Scoti aluatul si-l intinzi cat sa incapa intr-o tava de tarta cu diametrul de 24 cm.

Intepi cu furculita suprafata si coci la 175° C, pana devine usor rumena pe deasupra. Bati  untul, apoi adaugi mierea, pudra de migdale, esenta de migdale si ouale aproximativ 3-4 minute.

Torni smantana si incorporezi usor cu o lingura. Torni crema peste tarta, adaugi ciresele, fara sa le impingi in aluat si dai la cuptor. Coci 25 de minute, la 175° C, pana cand frangipane s-a rumenit. O servesti dupa ce s-a racit bine.

 

Lasa adresa de email aici si afla primul ce noutati mai pregateste Andra!
ULTIMELE ARTICOLE

Pe Facebook

Reclama
ANDRA pe Instagram
LOAD MORE