3 moduri prin care iti poti imbunatati relatia cu partenerul

212

Alaturi de marea iubire dintre tine si el, mai e nevoie de cate ceva pentru ca relatia sa mearga. Intelegerea ar fi un termen general. E nevoie de sprijin reciproc, de un strop de minte si multa intelepciune. Capcana de a considera ca partenerul e acolo neconditionat se afla la doi pasi de marea iubire. Cand avem impresia ca ni se cuvine si ca el/ea va ramane alaturi de noi indiferent de ce s-ar intampla.

O relatie pe termen lung poate deveni la fel de comoda ca o pereche calduroasa de papuci de casa. Atat de comoda, incat nici nu mai stii ca esti incaltat.

Cum facem fata la schimbari: e important sa ne privim unul pe altul, dar sa nu uitam ca e si mai important daca privim in aceeasi directie. Dar, ce te faci atunci cand unul decide ca vrea sa se inscrie la inca o facultate? Sau ca a fost concediat? Sunt situatii noi de viata, care trebuie analizate rational, la care e nevoie de solutii, insa intotdeauna cu blandete si empatie. Rezolvare exista tot timpul, important e sa o gasim pe cea potrivita pentru noi.

Asta are mare legatura cu comoditatea, cu faptul ca adesea avem impresia ca ne cunoastem atat de bine dupa 4-5-10 ani de relatie, incat stim si ce urmeaza sa spuna celalalt. Doar ca am putea avea reale surprize. Important nu e ce spune partenerul, ci sa spuna cuiva. Important e sa il ascultam, fiindca asa ii transmitem mesajul ca el e important pentru noi. Altfel se va simti neglijat si ignorat.

Facem echipa intotdeauna (mai ales, de fata cu altii). De la curatenia saptamanala in casa, pana la orice discutie banala. Nu ne ironizam excesiv, nu ne facem obicei din a rade unul de altul. Cine se tachineaza se iubeste e valabil doar in privat. A sti ca esti in aceeasi echipa te uneste neconditionat. Evident ca putem discuta ce aspecte nu ne multumesc si ce am schimba. Insa niciodata in public.

Ne distram impreuna. Ne uitam la filme, comentam stirile, dezbatem daca Madonna avea fusta prea scurta pentru varsta ei. Orice prostie ne trece prin cap. Indiferent daca are sens sau nu. Radem mult. Mai ales, daca observam ca celalalt e stresat la munca sau ine foarte obosit, a incerca sa il deconectam de la probleme ii arata ca ne gandim la nevoile lui si ca ne pasa.

Comentarii