Cum sa cresti plante aromatice la ghiveci?

103

Ce poate fi mai placut decat un ceai sau o gustare aromata cu ierburile crescute de tine in ghiveci? Ia-ti si tu cateva de la magazin si ingrijeste-le astfel incat sa-ti parfumeze simturile oricand doresti!

Menta creste usor in jardiniere

Ideala pentru aroma unor preparate culinare si cunoscuta pentru numeroasele calitati terapeutice (calmeaza durerile de cap, de burta, previne diareea, tonic general), menta creste fara probleme daca o plantezi in ghivece sau in jardiniere.

Desi ii plac locurile racoroase si umede este bine sa nu exagerezi cu udatul. Iar daca planta a fost atacata de daunatori, este bine sa inlaturi frunzele ingalbenite si sa o protejezi cu fungicide.

Cimbrul se dezvolta usor in locurile cu multa lumina

Daca vrei sa te simti usoara, cu o dispozitie buna, atunci incearca sa bei o ceasca de ceai de cimbru. Cateva frunzulite proaspete ajuta digestia, inlatura tusea si calmeaza durerile de gat (se pun cateva frunze intr-o cana, se piseaza si se toarna apa fiarta peste ele).

Il poti avea la indemana daca plantezi rasaduri sau seminte in ghivece, pe balcon.

Busuiocul trebuie udat zilnic

Cunoscut pentru calitatile sale detoxifiante, busuiocul se cultiva destul de usor la ghivece, din seminte, la lumina multa (atentie, insa, razele de soare puternice il pot usca). Acesta se uda zilnic, putin cate putin.

Cand a crescut din plin si aproape ca a format o mica tufa, se pot rupe numai lastarii (acest lucru il ajuta sa se ramifice si mai mult).

Comentarii