Cum sa identifici si sa faci fata „vampirilor energetici”

73

Iti place sa fii inconjurat doar de oameni pozitivi, care te inspira si-ti dau pofta de viata? Ei bine, nu intotdeauna te poti bucura de acest privilegiu. Uneori mai intalnesti si oameni care te storc de energie si te enerveaza pentru ca vorbesc prea mult si tare, de cele mai multe ori, fara argumente… Aceasta este doar una dintre tipologiile de care vrei sa te feresti. Psihologii ii numesc „vampiri energetici” pentru ca pur si simplu „saboteaza” campul energetic al celor din jur. Iata cum sa ii identifici si cum sa te feresti de acestia!

Fii atent cu pesimistii

Daca ai in anturaj persoane care se panicheaza din orice si nu fac nimic altceva decat sa se planga, poti evita dialogul cu ele. Acestea se „hranesc” cu ganduri negative, dar si cu atentia pe care reu­sesc sa o capteze jucandu-si tot timpul rolul de victima. Daca le propui o solutie, iti raspund morbid: „Nu… nu se poate… este imposibil“.

Nimic nu pare sa aiba o rezolvare, iar aceste discutii interminabile nu fac altceva decat sa te epuizeze.

Solutia: Incearca sa le explici scurt si la obiect cat de mult te obosesc aceste discutii in cele mai intunecate culori. Le poti conditiona, spunand: „Cand vrei sa mai stam de vorba, te rog sa te gandesti si la solutii”. Daca in timp nu vezi nicio imbunatatire, e bine sa incerci sa limitezi cat mai mult comunicarea cu acestea.

„Vampirii energetici” care se hranesc cu acuze

Daca ai intalnit persoane care te-au secatuit de energie prin caracterul lor inchizitorial, e bine sa nu le dai satisfactie, aratandu-te tot timpul ca esti enervat. De obicei, acesti „vampiri energetici“ se hranesc cu acuze.

Le plac certurile si adora sa te santajeze sau sa te intimideze, folosind un limbaj vulgar. Nu te ingrijora insa, caci solutii pentru a-i domoli exista.
Solutia: Incearca sa porti discutii pe un ton calm, fara sa-ti iesi din fire. El te acuza, tu ii oferi replica diplomat. Foloseste de fiecare data cuvinte simple, argumente de bun-simt si incearca sa-i intelegi nemultumirile.

Vorba multa iti da dureri de cap

Daca ai nimerit in compania unei persoane care vorbeste continuu vrute si nevrute, atunci e bine sa nu-i dai prea multa importanta. Acest tip de „vampir energetic“ prefera sa-si epuizeze prada folosindu-se de discursuri „destepte“, razand zgomotos din orice si folosind un limbaj grosolan, cu scopul de a-si intimida interlocutorul.

Solutia: Incearca sa-l tratezi elegant, cu indiferenta, fii hotarata atunci cand ii vorbesti si nu-l lasa sa-ti invadeze linistea interioara. Respira adanc, relaxeaza-te si raspunde-i intotdeaunapozitiv la intrebari.

Aglomeratia iti taie rasuflarea?

Ti s-a intamplat vreodata, inconjurata fiind de o multime de oameni, sa simti brusc ca nu mai ai aer si ca esti din ce in ce mai molesita? Ei bine, e posibil ca in acel spatiu sa fie mai multe persoane care iti transmit energie negativa. De obicei, se comporta violent, prefera sa se imbulzeasca, sa bombane si sa se certe cu cei din jur.

Solutia: Incearca sa pleci din acea zona, orientandu-te spre un loc aerisit. Inchide ochii, incearca sa te relaxezi si imagineaza-ti pentru cateva minute ca esti protejata de un glob luminos care actioneaza ca un scut impotriva vibratiilor negative.

Comentarii