Copii care petrec mai mult timp cu tatii sunt mai inteligenti

131

Bebelusii sunt atrasi de tati inca din burtica mamelor. Cum e posibil? Micutii pot simti implicarea parterna dupa vibratiile vocii conduse de discutiile cu mama. Specialistii ne asigura ca cei mici adora sa le asculte tonul calm si placut.

Dupa nastere, micutul trebuie sa stea in egala masura cu tatal si cu mama. Tor ei adauga ca cei care au parte de o relatie paternala mai extinsa sunt mai capabili sa dezvolte o inteligenta emotionala echilibrata.

Acest lucru atrage dupa sine o copilarie si o adolescenta echilibrata. De pilda, academicienii de la Universitatea din Newcastle, spun ca tinerii devin dispusi sa dezvolte un IQ mai mare.

Specialistii au adus in vedere si cateva atentionari.  “Nu este indeajuns ca parintii sa traiasca impreuna, ci tatal trebuie sa fie implicat activ in activitatile copilului lor. Comunicarea joaca un rol esential. Apoi tatal trebuie sa sprijine copilul participand la jocuri, sporturi sau practicarea unor hobby-uri comune.”

In cadrul studiului, mamele au fost chestionate cat de des se implica tatal in activitatiile cotidiene ale copilului. Ei au observant ca acei copii ai caror tati au petrecut mai mult timp cu ei au un IQ mai mare si ca sunt deschisi decat copii care au primit mai putina atentie.

„Speram ca acest studiu o sa atraga un semnal de alarma asupra faptului ca un copil are nevoie in viata sa si de tatal sau”, a spus Jon Davies, seful asociatiei „Families Need Fathers”.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 11.000 de britanici, barbati si femei nascuti in anul 1958.

Comentarii