Cele mai bune ponturi pentru a creste trandafiri la ghiveci

907

Pastreaza atmosfera de vacanta la tine acasa si amenajeaza-ti balconul in stil mediteranean. Ghivecele cu flori sunt elementele decorative care fac diferenta! De data aceasta, lasa-te cucerita de frumusetea trandafirilor pitici. Vor arata splendid in balconul tau. Iata cele mai bune ponturi pentru ingrijirea lor!

Chiar daca ii vezi frecvent in frumoasele gradini, trandafirii se dezvolta fara probleme si in ghivece. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi acele soiuri care nu cresc mai inalte de 50 de centimetri. Dupa ce i-ai cumparat, ai grija ca radacinile lor sa fie bine pozitionate in ghivece. Altfel, risti ca ele sa se usuce si trandafirul sa piara in cateva zile. Daca le schimbi ghiveciul in care au fost plantati initial, ai grija sa nu indepartezi tot pamantul de la radacini. Acest lucru le poate deteriora ramificatiile si le poate face adaptarea mai dificila.
shutterstock_316111247

Unde e bine sa pozitionezi ghivecele?

Pentru a avea cei mai frumosi trandafiri, ofera-le multa lumina toata ziua. Altfel, tulpinile se alungesc, apar spatii intre frunze si nici nu vor inflori. Daca vrei sa obtii multe flori micute si parfumate, asigura-i plantei lumina atunci cand soarele nu ajunge la ea. Tuburile fluorescente pot fi o solutie.
shutterstock_469895495

Opteaza pentru vase din lut

Pentru a retine umezeala si substantele minerale benefice trandafirului, alege ghivece din lut. Ele trebuie sa fie destul de incapatoare. In acest fel, planta va avea cum sa-si dezvolte radacinile si implicit tija, frunzele si imbietoarele flori. E bine sa adaugi fertilizant de orice fel, lichid, praf sau betisoare, o data pe luna. Aceste substante ajuta trandafirii sa infloreasca mai mult si sa si mentina culorile vibrante.
shutterstock_109818338
De cate ori trebuie sa ii uzi pe timp de vara?

Inainte de toate, foloseste un pulverizator si uda planta plecand de la varf spre baza. Udarea cu stropitoarea e indicat sa se faca dupa ora 22.00, in fiecare zi, in sezonul estival. Motivul? Picaturile de apa incalzite de razele soarelui pot arde planta. De asemenea, evita stagnarea apei in tavita de sub ghiveci deoarece poate macera radacinile trandafirului.
shutterstock_654532612

Pazeste-i de daunatori!

Frumusetea trandafirilor tai e amenintata de daunatori? Poti folosi o solutie eficienta preparata in casa. Daca puricii au apucat sa se raspandeasca pe toata suprafata trandafirului, atunci este indicat sa o speli mai intai sub jetul de apa. Pamantul trebuie udat (fara sa atingi frunzele) cu o solutie preparata din tutunul a doua-trei tigari. Aceasta se tine la macerat trei-patru zile, in 250 ml de apa, dupa care se strecoara. Tratamentul se repeta cateva saptamani la rand, deoarece puricii de plante sunt destul de rezistenti.

Comentarii