Ce trebuie sa stii despre partenerul tau inainte de casatorie

130

Pentru a porni cu dreptul in noua voastra viata impreuna, pentru a pastra tot laptele si mierea, e nevoie de multa iubire si un strop de ratiune. Toata lumea se cearta, iar asta e normal. Important e insa cum ne certam si cum rezolvam conflictele sau cum le depasim pe cele care nu pot fi rezolvate. O idee buna ar fi sa apelam pentru o discutie rationala si sincera fie la un consilier specializat, fie la un prieten apropiat sau la nasii de nunta.

Verificati zonele din care ar putea aparea conflictele: de exemplu, viziuni diferite in materie de bani, sex, copii si educatia lor, religie, etc. Puteti alege cate un subiect si dezbate pe tema respectiva.

Analizati felul in care tipul de personalitate al partenerului si antecedentele familiale, precum si bagajul emotional va pot influenta relatia. Partenerul poate face acelasi lucru inapoi.

Felul in care comunica si felul in care reactioneaza intr-un conflict– sunt exercitii si tehnici pentru a folosi conflictele ca oportunitati de a il cunoaste pe celalalt mai bine.

Intreaba deschis care sunt viziunile partenerului legate de iubire, infidelitate si divort.

Definiti si discutati asteptarile celuilalt privind casnicia, cheltuielile si copiii.

Comentarii