Cat de mult poate afecta egoismul relatia de cuplu?

153

Intr-o relatie, micile momente in care ne facem singuri capriciile pot fi utile intr-o anumita masura. Acestea devin insa o problema in momentul in care unul dintre parteneri incepe sa fie mult prea concentrat pe propriile activitati. Egoismul in viata de cuplu poate aduce certuri si disfunctionalitati care, nerezolvate la timp, pot duce la rupturi de nerezolvat intr-o relatie. Actioneaza la timp! Comunicarea este foarte importanta.

„Dragostea consta in dorinta de a da altuia ce este al tau, si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta”, enunta o veche maxima. Psihologii spun ca, intr-o relatie, respectul, darnicia si dorinta de implicare ofera stabilitate si va dezvolta personalitatea de cuplu. Din nefericire, ca-n viata, la un moment, din cauza lipsei de timp si a stresului acumulat, pot aparea o serie de accese de egoism. Si astfel incepi sa-ti ignori partenerul si sa-ti doresti mai mult timp pentru tine, cu buna stiinta, ascunzandu-te dupa cortina rutinei. Iata ce trebuie sa faci pentru a nu-ti lasa relatia prada demonilor instrainarii.

Generozitatea te salveaza de conflicte

E adevarat. Sunteti de mult timp impreuna. A intervenit rutina. Si, de ceva timp, si tu si el va faceti separat tabieturile. De pilda, el merge fara tine la o bere cu baietii, tu la shopping doar cu prietenele. Insa prea mult timp petrecut in afara cuplului poate aduce probleme de comunicare. Daca te regasesti in aceasta situatie, e timpul sa faci ceva. In loc sa cheltuiesti toti banii economisiti, la coafor sau distrandu-te in oras cu prietenele, ar fi mai potrivit sa-i faci un mic cadou romantic. Arata-i ca-ti pasa. Nu-i plati cu aceeasi moneda. Nu trebuie sa-i cauti in toate magazinele cel mai inspirat cadou, e deajuns sa-i gatesti mancarea preferata si sa i te destainui sincer, cerandu-i, de acum inainte, mai mult timp pentru voi.

Implicarea reciproca e vitala

Cand simti ca relatia vostra devine subreda e bine sa gasesti solutii pentru a o remedia. Lasand problemele de cuplu sa se rezolve de la sine nu e decat un act de egoism. Psihologii spun ca de multe ori ne interiorizam din cauza greutatilor vietii si astfel uitam sa ne mai implicam in probleme comune. Si acestea nu ar trebui sa fie nicidecum motivele pentru devenim mai egoiste in fata partenerului. De aceea, poti gasi solutii nu numai in scop personal, ci si atunci cand apar unele probleme de implicare sau responsabilitate in viata de cuplu.

Te iubesc, doua cuvinte magice

Bucuria de a iubi si de a fi iubita e cel mai frumos lucru care ti se poate intampla. Asa ca, un simplu “te iubesc” spus inainte de a pleca de acasa si un sarut pasional poate pastra aprinsa dragostea pentru multi ani de acum inainte. Daca esti la inceput de relatie acest simplu “te iubesc” e si mai important, deoarece ajuta la consolidarea relatiei. Motivul? De genere, aprecierile ne fac mai fericiti si mai detasati de problemele cotidiene. Asa ca merita sa fii tu insati si sa-ti destainui dragostea. Nu de alta, dar n-ar fi deloc corect din partea ta sa-l lasi numai pe el sa-ti arate tandretea si dorinta de implicare.

Si barbatii plang, nu-i asa?

Si barbatii au nevoie de un sprijin emotional. Daca pana acum a fost dispus sa te ajute in tot felul de probleme, e cazul sa-l rasplatesti cu aceeasi moneda. Indispozitiile create de probleme de la serviciu pot disparea ca prin minune daca comunici mai mult si il sprijini sugerandu-i o serie de solutii potrivite. In plus, un moment plin de tandrete va face mai mult decat orice. Asa ca imbratiseaza-l cu multa caldura, sustine-l pe toata perioada dificila si astfel va putea trece mai usor peste cumpenele vietii.

Comentarii