Cum sa reaprinzi dragostea in viata de cuplu

347

Suna telefonul, te uiti cine e: barbatu-meu. Lasa ca il sun mai incolo. Si ignori apelul cu succes, oferind prioritate oricui altcuiva in afara de el. Aceasta practica foarte des intalnita este oglinda prioritatilor din viata noastra, de fapt. Fiindca stim ca sotul/sotia ne iubeste si va fi acolo si azi si maine, tendinta de a-i oferi cat mai putin spatiu in mintea si programul nostru este foarte mare. Adevarata intrebare e: de unde stim ca va fi acolo si azi si maine si poimaine?

O realtie adevarata se intretine cu sentimente si conversatii semnificative. Iar aici nu intra indicatiile despre ce paine sa cumpere sau cum sa imbrace copilul in pijama. Conversatiile semnificative sunt acelea in care fiecare vorbeste despre el, despre ce simte, cum s-a schimbat, ce asteptari are. Conversatiile semnificative sunt atunci cand fiecare il asculta pe celelalt pentru a-l intelege, nu pentru a-l combate. Suntem intr-un cuplu, nu pe un camp de lupta.

Atunci cand discutiile despre sedinta cu parintii a copiilor si cine a platit factura la curent au inlocuit de atat de mult timp frumoasele povesti, incat nu mai stim cu ce sa incepe, iata cateva sugestii:

Povestiti-va unul altuia cum v-ati cunoscut, de parca nu ati fi fost amandoi acolo. Precis unul isi aminteste detalii pe care celalalt le-a uitat, plus ca este o experienta foarte emotionanta, care va va reconecta la acel moment si la acele trairi.

Rasfoiti albumul de la nunta sau cautati in calculator pozele din prima voastra vacanta impreuna. Aceasta e menirea imortalizarii clipelor fericite: de a ne transpune in acele locuri si in acele sentimente ori de cate ori le privim.

Visati cu ochii deschisi. Faceti planuri marete. Puneti afaceri la cale. Deschideti-va un restaurant chic. Sau o parfumerie. Discutati detaliile, chiar daca sunteti constienti ca sunt doar vorbe si nu veti trece la fapte. Doar povestind despre vise, va veti conecta in cursa spre acelasi scop. Face bine la iubire.

Amintiti-va numele de alint, cum va strigati unul pe altul la inceput, inainte de copii, inainte de a fi mami si tati. Ganditi-va la anumite atingeri sau gesturi pe care le aveati, expresii care va faceau sa radeti. Treceti in revista toate aceste lucruri care va leaga si veti vedea ca n-o sa lipseasca nimic din inventar.

Comentarii