Ai alergie la polen? Iata ce poti face!

15 June 2017 // Categoria:

Stranuti, iti lacrimeaza ochii, tusesti, iti curge nasul si te deranjeaza gatul? E posibil sa ai alergie la polen. Iata ce poti face!

Lunile de vara sunt presarate cu zile insorite si cu multe flori. Si desigur, odata cu ele si cu mult polen. Iata de ce acum, mai mult ca-n orice sezon suferi de simptome neplacute de alergie. Medicii spun ca aceasta afectiune se poate declansa la orice varsta (nu se poate afirma in jurul carei varste; acest lucru mai tine si de terenul genetic al fiecarui pacient) pe fodul imunitatii scazute sau din cauza stresului prelungit.

Alergia se poate mosteni?

Da, intr-o proportie de 30-40% in cazul in care unul dintre parinti sunt alergici la polen. Probabilitatea creste in cazul in care ambii parinti sunt alergici la acelasi tip de polen, riscul marindu-se cu aproape 80%.

Ce schema de tratament poate propune medicul

Inainte de a-ti realiza schema de tratament, alergologul te va supune unor investigatii medicale, cateva teste pentru a vedea, mai exact, la ce substante esti alergic. Alergenul declansator (in afara de polen se pot lua in calcul si mucegaiul, acarienii, praful etc.) „cere” un tratament specific. In continuare, alergologul va supraveghea daca tratamentul pacientului da roade si daca se poate impune, in functie de stadiu, o desensibilizare a pacientului in fata bolii.

In ce consta tratamentul, mai exact?

Se vor administra cateva doze de extracte de polen. Scopul lor este de a scadea reactia alergica a organismului, obisnuindu-l cu agentul declansator, pana la disparitia completa a simptomelor. Atentie, la un amanunt! Fiecare individ poate avea o etiologie speciala a bolii.

Ce reprezinta imunoterapia?

Imunoterapia se indica de catre medic in functie de tipul alergiei si presupune un tratament cu injectii. Ele cresc imunitatea in fata alergenilor. Sunt recomandate in forme severe de alergie, precum si pacientilor care se confrunta cu simptomele ei mai mult de trei luni.

Din pacate, terapia nu poate vindeca boala complet, insa poate reduce simptomele suparatoare. In plus, previne cu mult evolutia rinitei alergice spre boli mai grave precum astmul. Atentie! Daca ai ramas insarcinata sau daca planuiesti acest lucru, e bine sa intrebi medicul in ce masura poti urma imunoterapia.

Lasa adresa de email aici si afla primul ce noutati mai pregateste Andra!
ULTIMELE ARTICOLE

Pe Facebook

Reclama
ANDRA pe Instagram
LOAD MORE