Aer mai curat in casa ta cu ajutorul plantelor de interior? Afla ce soiuri poti alege!

44

Plantele pot fi mai mult decat un element de decor in casa ta. Ele pot purifica aerul si-l pot mentine curat pentru mai mult timp. Plaseaza-le cu incredere in dormitorul copilului sau in living si bucura-te de calitatile lor. Iata ce specii sunt cele mai bune «filtre»!

Primulele au un efect calmant
shutterstock_461109070
Intocmai aromaterapiei, parfumul primulelor, flori de primavara, pot avea un efect sedativ. Mai mult, brandusele, kalanchoe sau violetele infloresc primavara si nu raspandesc substante toxice. Daca vrei ca acestea sa se mentina mai mult timp, poti pune in pamantul lor ingrasamant cu azot, fosfor, potasiu, magneziu, cupru, fier si bor.

Sansevieria neutralizeaza poluatii chimici
shutterstock_524825263
O alta planta care se dezvolta usor si e recunoscuta pentru calitatile sale de a curata aerul de poluantii chimici este Sansevieria. Creste fara probleme daca o feresti de razele solare puternice  si de curentii reci de aer. In plus, este bine sa stii ca udarea ei se face o data la trei zile, numai dupa ce pamantul s-a uscat complet. Apa in exces ii poate macera complet radacina.

„Planta paianjen” pastreaza prospetimea aerului
shutterstock_411810433
In vase suspendate sau la pervazul ferestrei, cateva ghivece cu „Planta paianjen”, cum mai este denumita popular Chlorophytum Comosum, poate improspata din plin aerul din camera. Biologii o recomanda cu incredere, deoarece are o putere extraordinara de filtrare si de mentinere a curateniei aerului. Ea creste destul de repede, daca o expui la lumina. Si mai ales daca primavara ii schimbi pamantul si-i pui fertilizatori.

Aglaonema scade dioxidul de carbon
shutterstock_431981302
Ai un coltisor gol in camera copilului? Il poti decora cu o Aglaonema, careia i se mai spune si „Planta intunericului”, deoarece se simte bine si in zone mai putin luminoase. In plus, e excelenta pentru purificarea aerului. Udarea se face de doua ori pe saptamana, numai daca pamantul e complet uscat. Frunzele ei se pastreaza mai frumoase daca le stergi o data pe luna cu bere sau cu cafea.

Atentie! Evita sa tii in dormitor prea multe ghivece cu muscate. Acestea emana noaptea o cantitate destul de mare de dioxid de carbon.  La fel si palmierii, filodendronul, ficusul. Aceste plamte pot schimba o mare parte din aerul incaperii in dioxid de carbon.

 

Comentarii