7 – Descifreaza tainele unei cifre cu o vibratie magica!

111

Cu totii am avut la un moment dat un totem care ne-a tinut noroc, o culoare care ne-a inspirat o stare, un gest care ne-a scapat de rele… Si cifrele pot avea conotatii aparte pentru cei care cred in ele. De pilda, cifra 7. Despre aceasta, astrologii spun ca aduce bogatie, intelepciune si vitalitate.

In Biblie, cifra 7 apare de mai multe ori: Dumnezeu s-a odihnit a saptea zi dupa ce a facut lumea, in Apocalipsa sunt sapte peceti, sapte trompete, sapte ceruri, sapte cupe, sapte regi. In cultura islamica, sapte este simbolul plenitudinii, iar la mayasi sapte era ziua Jaguarului, semn al vitalitatii pamantului. Si lista poate continua. Dar pana una-alta, sa vedem care sunt cele mai tainice semnificatii ale cifrei 7.

Ce cred astrologii?

Cifra 7 este simbolul dorintei de perfectiune. Cei care s-au nascut sub acest numar al destinului vor dori mereu mai mult decat pot avea. Iata de ce se simt permanent nemultumiti. Nelinistile lor vin, fara doar si poate, din faptul ca tanjesc mai mult la implinirile materiale, decat la cele spirituale. Totusi, au darul de a-i insufleti pe cei din jurul lor, fiind optimisti, cerebrali. Au, de asemenea, o inteligenta emotionala foarte bine dezvoltata.

Ce consemneaza scrierile antice?

In mitologia greaca, se spune ca Pleiadele (grup de sapte stele din constelatia Taurului) au fost sapte femei (o mama cu sase fiice) izgonite in padure de Orion Vanatorul. Intr-o zi, Zeus s-a indurat de ele si le-a transformat in stele. In cultura araba, Pleiadele simbolizeaza viata eterna, fiind centrul Universului. Legendele sud-americanilor vorbesc si ele despre Pleiade, un loc unde traiesc zeii care au vizitat pamantul. Bastinasii au supranumit cele sapte stele „Wurunna”, un loc unde stau zeii. Amerindienii au supranumit-o „Constelatia celor Sapte Fecioare”.

Iti mai amintesti de cele 7 minuni ale lumii?

Tot sapte la numar sunt si minunile lumii, edificii din Antichitate care au impresionat prin frumusetea si misterul lor. Lista celor sapte minuni ale lumii a fost intocmita de Antipater din Sidon in secolul al doilea inainte de Hristos si include: Marea Piramida de la Giza, Egipt (singura dintre cele 7 minuni care se pastreaza si astazi), Gradinile suspendate ale Semiramidei, Templul zeitei Artemis din Efes, Statuia lui Zeus din Olimpia, Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rhodos si Farul din Alexandria. De ce sapte, si nu opt sau noua? Deoarece sapte simboliza la greci intruchiparea perfectiunii si a plenitudinii.

7 planete babiloniene

Babilonienii credeau ca intreaga suflare omeneasca e condusa de cele sapte corpuri ceresti sacre: Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Soarele si Luna. Astfel, focul alimenteaza sufletul, pamantul ne ajuta sa simtim, apa ne da grai, aerul ne ajuta sa gustam, ceata sa vedem, florile ne dau auzul, iar vantul din sud mirosul. Tot anticii credeau ca sufletele care se duc in Rai trebuie sa urce sapte trepte. Ele corespund tot celor sapte planete sacre. In iudaism, al saptelea Rai este denumit Ara-both si este casa Tronului Gloriei, care este pazit de cei sapte arhangheli.

Cum iti calculezi cifra destinului?

Iti poti nota pe o foaie de hartie data nasterii tale, dupa modelul zz.ll.aaaa. De exemplu, 13.08.1982. Aduna, pe rand, cifrele din data nasterii, asa: 13: 1+3=4, apoi 08: 0+8=8 si, la final, 1982: 1+9+8+2=20=2+0=2. Apoi aduna rezultatele: 4+8+2=14=1+4=5. Rezultatul final reprezinta cifra destinului.

Comentarii