5 rase de caini potrivite pentru apartament

632

Iti doresti un companion care sa te intampine cand te intorci acasa? Ce mai stai pe ganduri? Chiar daca stai intr-un apartament mai putin spatios, nu te descuraja! Poti lua in calcul rasele de caini de talie mica. Iata ce alegeri poti face!

Canisul este protector
shutterstock_337945925
Sociabil si jucaus, canisul este o rasa inteligenta si usor de dresat. Cu batranii este protector, iar de copii se ataseaza rapid, fiind o sursa inepuizabila de energie. Blanita ondulata si usor aspra trebuie periata o data la doua zile, iar urechile trebuie curatate saptamanal, pentru a preveni infectiile. Canisul naparleste foarte rar si putin, fiind ideal pentru persoanele care sunt predispuse la alergii.

Yorkshire Terrier-ul se ataseaza rapid
shutterstock_527124304

Yorkshire Terrier-ul surprinde prin aspectul blanitei sale matasoase si relativ lungi (aceasta trebuie periata zilnic), dar mai ales prin caracterul sau vigilent (pe vremuri, erau folositi ca vanatori de soareci). Daca nu intentionezi sa participi cu el la concursuri canine, il poti tunde la un salon pentru animale.

Se adapteaza cu usurinta nevoilor intregii familii: daca esti mai ocupata, atunci se va obisnui cu un ritm de viata mai putin alert. Cu toate acestea, nu trebuie sa-i neglijezi nevoia de miscare. Doua iesiri pe zi sunt absolut necesare.

Cockerii sunt mai sedentari
shutterstock_491437633

Daca sunt crescuti de mici in compania altor animale, cockerii se impaca de minune chiar si cu pisicile. Loiali si protectori, pot fi un pic galagiosi cand simt pe cineva strain in apropierea casei. Dresajul este bine sa se faca numai de persoane avizate, deoarece cockerii pot fi emotivi (invata mai usor cand sunt recompensati). Sunt mai sedentari, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji daca esti o persoana mai putin activa.

Pechinezul este capricios si are toaneshutterstock_565694911Cainele leu, cum mai este denumit pechinezul, se adapteaza usor intr-un apartament mic. Inteligent si increzator in sine, poate fi un pic rautacios daca este deranjat de la masa sau atunci cand doarme. De aceea, nu este recomandat familiilor cu copii mici. Blanita lui trebuie pieptanata de doua ori pe saptamana. De asemenea, ochii si urechile trebuie curatate saptamanal, pentru a preveni infectiile. Nu-i plac plimbarile lungi si este potrivit familiilor care nu sunt prea active.

Mopsul e cam gurmand
shutterstock_449937769
Mopsul este un caine foarte afectuos si caruia-i place sa manance aproape tot ce i se ofera.De aceea, este important sa-i portionezi hrana astfel incat sa-i asiguri necesarul zilnic de energie (sunt indicate trei mese pe zi pentru un pui si doua mese pentru un caine adult). Evita sa-i dai mancare gatita. Hrana speciala reprezinta, cu siguranta, cea mai buna alegere. De asemenea, mopsii se adapteaza usor intr-un apartament mic.

Comentarii