5 motive pentru care ar trebui sa-ti cauti un nou iubit

68

V-ati despartit dintr-un motiv serios, dar, de la distanta, fostul iubit pare din nou atragator. Esti tentata sa te impaci cu el, dar oare e bine s-o faci?

Ca sa nu creezi un precedent:

Acest stil de a duce o relatie in sistem yo-yo, adica azi suntem, maine nu mai suntem e profund disfunctional pentru o relatie. Nu poti ameninta cu despartirea sau cu divortul la tot coltul, fiindca nu vei mai fi luat in serios. Despartirea e ceva serios, nu putem abuza de ea in fiecare saptamana.

Fiindca nu vei uita vorbele grele

Iar la urmatoarea cearta, vii cu un bagaj si mai mare din urma. Este ca un cerc vicios, care se inchide si se deschide din cand in cand. Oamenii iarta, dar nu uita. Iar fiecare isi cunoaste propriile sale limite si cum sta cu memoria la acest capitol.

Fiindca iti va scadea limita tolerantei

Atunci cand stii deja felul in care poti fi ranita, intri in mecanism de aparare imediat. Si nu mai permiti micile derapaje. Iti sare tandara din orice lucru marunt. E calea sigura spre dezastru.

Zonele de confort raman neschimbate

Orice relatie noua isi are propriile reguli si limite de siguranta. Asa-zisa zona de confort. Doar ca, aceasta noua relatie veche in care ai intra are definiti aceiasi parametri ai zonei de confort. Ceea ce evident nu a functionat pentru voi, altfel nu v-ati fi despartit din capul locului.

Lasa ranile sa se vindece

Dupa o despartire, ramai adesea cu inima franta si ai face orice sa curmi suferinta. Uneori, chiar te-ai impaca cu fostul iubit. Ceea ce nu ajuta deloc, fiindca orice rana are nevoie de timp sa se vindece, nu are cum sa se intample asta daca tu mereu zgandari cicatricea.

Comentarii