5 avantaje de care se bucura femeile insarcinate

134

Visezi la ziua cand vei ramane insarcinata? Nu mai amana momentul! Ai toate motivele sa devii o mamica asa cum iti doresti! Afla cate beneficii iti poate aduce sarcina!

Creste pofta de viata

Daca ai o sarcina fara complicatii te poti bucura, cu acordul medicului, de o viata sexuala normala. In plus, specialistii spun ca, in tot acest timp, organismul elibereaza o cantitate mai mare de estrogeni, drept pentru care circulatia sangelui in zona pelviana creste. Acest lucru sporeste libidoul si placerea in timpul actului sexual.

Esti tentata sa te hranesti mai sanatos

Daca in trecut puteai sa mai renunti la obiceiurile alimentare sanatoase, acum e cazul sa fii mai atenta. Renunta la toate viciile: fumat (daca este cazul), cafea, alcool si dulciuri in exces. Te vei bucura si mai mult de sarcina daca te vei odihni din plin, vei face miscare si vei gandi mai optimist.

Adio dureri menstruale!

Dupa ce vei naste vei vedea ca durerile menstruale vor fi mai mici. Motivul? Dupa nastere nivelul hormonul prostaglandin („vinovat” pentru durerile menstruale) scade si astfel crampele menstruale sunt din ce in ce mai rare si mai reduse ca intensitate.

Asa stai departe de cancerul mamar!

Femeile trecute de 30 de ani care isi alapteaza bebelusii mai mult de trei luni sunt mai putin predispuse cancerului mamar, spun specialistii. In plus, o sarcina in sine ajuta organismul sa se regenereze si sa fie mai puternic in fata bolilor.

Simturile se intensifica

Datorita nivelului mare de hormoni din organismul gravidei, gustul si mirosul cresc. Asadar, daca pana acum nu iti faceau cu ochiul salatele sau fructele e momentul sa te bucuri din plin de gustul lor proaspat. Acestea iti vor reda energia si iti vor stimula imunitatea.

Comentarii