3 gustari delicioase pe care sa le prepari la gratar cu cei dragi

1 April 2017 // Categoria:

Daca vremea si buna dispozitie te ajuta, atunci planuieste o iesire cu cei dragi la gratar. Alege-ti zona in care vrei sa te relaxezi in aer liber, fa-ti o lista cu obiecte care sa nu-ti lipseasca din dotare, dar nu uita de ingredientele savuroase care sa-ti asigure gustari numai bune de preparat la gratar. Iata trei retete pe care n-o sa regreti ca le-ai facut. Sunt de-a dreptul delicioase!

Ce zici de micii sarbesti?
shutterstock_588763454
I-ai incercat pana acum? Sunt o delicatesa! Cumpara carne proaspata de vita (daca vrei sa eviti grasimea in exces) sau de porc si nu uita de condinemte. Iata cum sa-i prepari!

De ce ai nevoie:

750 g carne tocata (amestec vita cu porc)
2 oua
4 catei de usturoi
1 lingura boia dulce
1 lingura mustar
2 linguri patrunjel verde tocat
100 g pesmet

Cum prepari:

Amesteci carnea tocata cu ouale, usturoiul pisat, boiaua dulce, mustarul, patrunjelul tocat si pesmetul pana cand amestecul devine omogen. Imparti compozitia in bucati de circa 100 g fiecare si modelezi intre palme forme de mici, pe care le frigi pe gratarul bine incins, cate 3 minute pe fiecare parte.

Daca totusi vremea nu te ajuta si la gratar nu mai poti merge, poti prepara micii fie la cuptor, pe gratarul sub care ai pus o tava in care se scurge grasimea, ori intr-o forma imbracata cu hartie de copt. Pofta buna!

Frigarui de pui aromate cu ananas si sos de soia
shutterstock_35324746
Daca esti adeptul gustarilor aromate, atunci incearca aceste frigarui asiatice de pui cu ananas si sos de soia.

De ce ai nevoie:

500 g piept de pui fara os
200 g ananas
3 ardei grasi
300 g de ciuperci
3 cepe rosii
2 dovlecei potriviti
sare, piper, ulei, sos de soia

Cum prepari:

Pregatesti carnea, o speli, si apoi o tai bucatele. O pui intr-un bol si apoi o amesteci un condintentele si cu uleiul. Cureti legumele si le tai (nu prea subtiri pentru ca se vor desprinde de betisor). Dupa ce ai pregatit toate ingredientele, le infigi pe tepuse de lemn pentru frigarui. Le pui pe gratar si cand sunt aproape gata le dai cu sos de soia.

La desert: marshmallows si capsune
shutterstock_255127462
Indragite de cei mici, cat si de cei mari, marshmallows (bezelele moi si gumoase) sunt un desert binevenit la gratar. Asezoneaza-le cu capsuni si ai obtinut cea mai buna gustare dulce pe care ai mancat-o vreodata la gratar!

De ce ai nevoie:

200 g marshmallows
300 g capsuni
sos de ciocolata

Cum prepari:

Infigi in betisoarele pentru grigarui bezelele moi si capsunile si le pui pe gratar 1-2 minte pana se inmoaie. Se servesc ca atare sau cu sos de ciocolata.

Lasa adresa de email aici si afla primul ce noutati mai pregateste Andra!
ULTIMELE ARTICOLE

Pe Facebook

Reclama
ANDRA pe Instagram
LOAD MORE