3 gustari de toamna numai bune de savurat daca esti la dieta

4 September 2017 // Categoria:

Fiecare anotimp aduce ingrediente noi, savori pe care le-ai asteptat cu nerabdare si pe care vrei sa le dai viata din nou in bucatarie. Recoltele fac pietele sa fie pline acum de gogosari, vinete, ardeii grasi rosii, prune, mere, dovleci… si cate si mai cate! Numai bine, pentru ca aceasta varietate te va ajuta sa-ti prepari gustari delicioase prietenoase cu silueta. Iata 3 retete usor de preparat perfecte daca esti la dieta!

Supa crema de dovleac
shutterstock_539299936
Nimic nu se compara cu o supa crema calda la pranz. Cea de dovleac, iti da senzatia de satietate, te hidrateaza, are efect vitaminizant si te ajuta sa nu-ti pierzi energia. Iata o reteta simpla, care iti va reusi de fiecare data!

Ai nevoie de:

500 g dovleac
3-4 gogosari potriviti
1 ceapa rosie mare
1 morcov mare
1 rosie bine coapta mare
ulei de masline
sare
piper
optional: smantana, seminte de dovleac, patrunjel

Cum se prepara:

Tai legumele, le speli si le pui la fiert. Dupa ce s-au fiert bine (nu arunca apa), scoate-le din oala si paseaza-le intr-un vas incapator, apoi adauga treptat, putin cate putin, din supa ramasa pana cand aceasta revine la consistenta pe care ti-o doresti. Pune pe foc supa crema si adauga ulei, sare si piper dupa gust. Las-o sa dea intr-un clocot. Supa se poate servi rece sau calda, asezonata cu smantana, seminte de dovleac si frunze de patrunjel.

Vinete, rosii si dovlecei la cuptor
shutterstock_363434984
Legumele de toamna la cuptor au un gust fantastic! Daca acestea au fost crescute in gradina proprie sau le-ai luat de la un producator local, atunci ai sanse mari ca aceasta sa aiba savoarea pe care o cautai.

Ai nevoie de: 

2-3 vinete
2-3 dovlecei
3-4 rosii mari
busuioc
sare
piper
praf de usturoi
ulei de masline
350 ml de supa de legume

Cum se prepara:

Cureti partial de coaja vinetele si dovleceii. Ii tai rondele si apoi ii rumenesti in putin ulei intr-o tigaie antiaderenta. Scoti rodelele rumenite si presari peste acestea condimente (sare, piper, praf de usturoi), dupa gust. Speli rosiile, le si apoi le tai rondele. Intr-o tava ramekin asezi rondelele de vinete, dovlecei si rosii, le acoperi cu supa de legume. Adaugi din nou ulei de masline si condimente daca mai e nevoie. Pui tava la cuptor si o lasi aici o ora si jumatate pana cand supa dispare si legumele se rumenesc total.

Compot neindulcit de prune cu scortisoara
shutterstock_85228315
Prunele au un gust minunat in compot daca le alegi pe cele bine coapte. Acestea sunt dulci si suplinesc necesitatea de a adauga zahar. Consuma-l la micul dejun si ca gustare, intre mesele principale ale zilei si vei diminua pofta de dulce sau de alte alimente care ti-ar putea sabota silueta.

Ce ai nevoie: 

400 g de prune
1 litru de apa
2 batoane de scortisoara

Cum se prepara:

Speli prunele, le scoti samburii si le adaugi intr-un vas cu apa. Lasi la foc mic si cand au dat in clocot stingi focul si adaugi scortisoara. Acoperi vasul cu un capac. Consumi compotul caldut sau rece, neindulcit sau cu un pic de miere.

Lasa adresa de email aici si afla primul ce noutati mai pregateste Andra!
ULTIMELE ARTICOLE

Pe Facebook

Reclama
ANDRA pe Instagram
LOAD MORE