3 gadget-uri ale anilor ’60 comparate cu echivalentele lor de astazi

10

Daca traiai cu impresia ca smartwatch-urile si cuptoarele cu microunde sunt minuni ale tehnologiei zilelor noastre, vei fi uimit sa afli ca, de fapt, fiecare perioada din trecut se lauda cu inventii care mai de care. Evident ca, de-a lungul timpului, tehnologia s-a imbunatatit, au aparut noi modele si acum ne putem lauda cu eficienta mult crescuta a unor aparate prezente in viata noastra aproape la orice ora din zi si din noapte.

In 1966, Panasonic scotea pe piata un cuptor de microunde pentru uzul casnic. Acesta arata ca un dulap mare. In ciuda faptului ca, pentru standardele actuale, ar putea parea un cuptor gigantic, la vremea respectiva, era considerat compact. Inainte de aparitia sa pe piata, cuptoarele cu microunde erau folosite doar in hoteluri si restaurante mari din cauza dimensiunii lor (peste 270 de kg) si pretului mare (in jur de $5000).

In 1967, Sony venea pe piata cu modelul CR-100, un radio ultracompact, primul din lume cu circuit integrat. Adevarul este ca design-ul radioului este de actualitate si astazi, desi formele lui au fost reinterpretate. Modelul din ’67 avea baterie reincarcabila, care tinea 6 ore, insa avea nevoie de 14 ore pentru a se incarca la loc.

In 1968, tot Sony lansa un model de TV care urma sa faca istorie. Primul Sony Trinitron avea un ecran cu diagonala de 13 inch, ceea ce este foarte mic pentru standardele noastre de astazi. La vremea respectiva, a fost un aparat revolutionar, cu o calitate exceptionala a imaginii. Datorita acestei noi tehnologii, Sony a castigat cu Trinitron un premiu Emmy la cativa ani dupa lansare, televizorul ramanand un reper pentru mult timp.

Comentarii